Halaman

Pengikut

Isnin, 8 Ogos 2011

SPONGE CAKE(CHOCOLATE)

Bahan-bahan

  • 250 gm sponge mix ( chocolate )
  • 4 biji telur
  • 75 ml air
  • 75 ml minyak jagung / butter ( melt )
  • 1 sudu kecil ovalete

Cara-cara

  1. pukul telor hingga kembang..
  2. masukkan ovalete dan air..putar lagi..2 min..
  3. masukkan sponge mix sikit-sikit..
  4. last sekali minyak jagung..diputar selama 2 min..
  5. gunakan loyang bulat ukuran 9" x 9" bakar pada suhu 180' c selama 35 min
  6. untuk topping...
  7. gunakan fresh cream dan blueberry /strawberry filling




inilah hasilnya...senang kan..anda blh sapu cream atasnya....blh dimakan begitu sahaja tanpa cream di atas kek ....selamat mencuba...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

div style="text-align: center;">

LIKE MY FACEBOOK